یک کارشناس ارشد محیط زیست نسبت به افزایش آلودگی هوا در کلان شهرها به دلیل اقدامات نامناسب مدیریتی هشدار داد.
به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ناصر کرمی که دکترای اقلیم شناسی دارد با حضور در مناظره شبکه اول سیما اظهار کرد: پروژه کاهش آلودگی هوا تنها در حد دور همین میز که متولیان حضور دارند باقی میماند چرا که همه متولیان در افزایش آلودگی هوا ذی نفعند.
وی با اشاره به افزایش آلودگی هوای خوزستان و مسمومیت تعداد زیادی از شهروندان اهوازی پس از بارش باران اسیدی ابراز عقیده کرد: در همان سالهای ابتدای جنگ هم تا زمانی که خوزستان زیر بمباران بود هیچ کس کاری انجام نداد تا این بمب به شهر تهران افتاد. اکنون نیز برای مردم خوزستان هیچ کاری انجام نمیشود.
وی ادامه داد: بارها از آلودگی هوای شهرهای تهران، اراک و مشهد که شاید در برخی مواقع به دو برابر حد استاندارد رسیده باشد سخن گفتهایم اما در استان خوزستان در 30 درصد روزهای سال آلودگی هوا 50 برابر حد مجاز است.
این کارشناس محیط زیست اضافه کرد: اکنون 97 درصد مردم اهواز مایلند از این شهر مهاجرت کنند چرا که آن را یک جای نامناسب و غیرقابل سکونت تشخیص میدهند.
این استاد دانشگاه افزود: در استان خوزستان کارخانههای فرسودهای همچون کاغذ پارس و نیشکر که متعلق به 50 تا 60 سال پیش هستند فعالیت میکنند. همچنین فعالیتهای نفتی در این منطقه به گونهای است که حتی معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست را به درون آن راه نمیدهند! از سویی مردم خوزستان به دلیل فقر از آلاینده ترین و قدیمی ترین خودروها استفاده میکنند که باعث تشدید آلودگی هوای این شهر شده است.
وی همچنین در پاسخ به سوال نظرسنجی برنامه در مورد گسترش خطوط BRT اظهار کرد: توان اکولوژیک شهر تهران تنها برای 2.4 میلیون نفر ظرفیت دارد که آنرا به 10 میلیون نفر رساندهایم و با گسترش BRT به نتیجه مطلوبی نخواهیم رسید.
کرمی همچنین در خصوص حذف قطعه کنیستر از خودروها اظهار کرد: در آن زمان دو خودروساز بزرگ کشور هرگز حاضر نشدند که به دلیل حذف این قطعه عذرخواهی کنند و کسی آنها را محاکمه نکرد و برخلاف آنچه که معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت میگوید شرکت ایران خودرو هرگز برای نصب مجدد این قطعه فراخوانی اعلام نکرد.
وی ادامه داد: حذف کنیستر تنها برای صرفه جویی 60 هزار تومان اتفاق افتاد در حالی که این قطعه تاثیر بسیاری در کنترل دود خروجی خودروها داشت.
وی با بیان اینکه حل آلودگی هوای تهران بسیار دشوار و ناهمگن است، افزود: شهرداری قانونا میتواند از تردد خودروها جلوگیری کند اما متاسفانه در شهرداری چنین اختیاری نمیبینیم.
انحصار توزیع خودرو، سلامت مردم را به گروگان گرفته است
این کارشناس ارشد محیط زیست گفت: انحصار توزیع خودرو سلامت مردم را گروگان گرفته است و مردم خودرویی را میخرند که در لحظه تولید فرسوده محسوب میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر وانتهایی که وارد بازار میشوند همان موتور پیکان قدیمی را دارند که تکنولوژی آن متعلق به دهه 40 است. همچنین خودرو زانتیا و پژو405 که در کشور تولید میشوند از سال 86 در کشورهای اروپایی ممنوع شدهاند.
کرمی با اشاره به گسترش فیزیکی شهر تهران و افزایش آلودگی هوای پایتخت اظهار کرد: طبق طرح جامع شهر تهران بلند مرتبه سازی در منطقه 22 ممنوع بوده اما باید پرسید که آیا شهرداری ناچار شده که به بلند مرتبه سازی در این منطقه تمکین کند و یا در منافع آن سهیم بوده؟
وی ادامه داد: باد غالب شهر تهران از سمت غرب وزیده و این بلند مرتبه سازیها جلوی آن را گرفته است.
تهران خودپالایی خود را از دست داده است
این دکترای اقلیم شناسی با بیان اینکه شهر تهران خودپالایی خود را از دست داده است، افزود: قبلا اگر باران میبارید تا دو روز هوا پاک بود اما الان حتی دو ساعت بعد هم هوا پاکیزه نمیماند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: دیگر نمیتوان انبوهسازیها را در غرب تهران خراب کرد و این برجها برای همیشه باقی خواهند ماند. از سویی تا زمانی که خودروها مجبور به استفاده از بنزین هستند این شهر قطعا آلوده باقی خواهد ماند.
وی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولی اصلی حفاظت محیط زیست توانایی اجرای بسیاری از برنامهها را ندارد و همیشه مدیرانی داشته که قانونا میتوانسته جلوی شهرداری و وزارت صنعت را بگیرد اما به وظایف خود عمل نکرده است.
نظرات شما عزیزان: